Proiect pentru umanizare sociala

joi, 28 februarie 2008

Cum se poate realiza o societate mai bună



Cred că am arătat suficient până acum în acest text că nu războaiele, nu ameninţările, nu armatele, nu poliţia sau alte instituţii similare acestora pot stopa crimele din lume astăzi. Acestea eventual doar le reduc amploarea. Poliţistul are nevoie de infractor la fel cum armatele au nevoie de "duşman". Între acestea se stabileşte o legătură paradoxală şi bizară deoarece fără celălalt nu ar putea exista nici cel care "îl corectează". Tocmai de aceea uneori aceste roluri se inversează iar cetăţeanul poate observa cum poate ajunge victimă direct sub influenţa celor plătiţi din fondurile publice să îl protejeze. Cele mai mari fraude se fac tocmai cu complicitatea poliţiştilor iar cele mai mari masacre se realizează atunci când armata îşi ucide propriul popor sau organizează/înlesneşte atacul din partea altei armate cu scopul declanşării unui contrareacţii dorite de la început. Această oribilă procedură este preţul implicat de gloria sa toxică ce reiese de aici în momentul în care intervine.

Pare de neînchipuit dar cele mai odioase crime nu se realizează din nevoia de supravieţuire. Crimele făcute din acest imbold sunt găinării minore. Marile crime au ca scop iluzii personale asemenea îmbogăţirii, sadismului sexual extrem sau câştigării respectului din partea celor care nu le pot face. Toate acestea se datorează unei educaţii (moştenite şi formate) bazate pe iluzii. Aceleaşi iluzii care pot aduce un angajat să îşi dorească mai mult şi să deţină mai mult devenind mai productiv la locul de muncă sunt şi acelea care îl pot împinge pe un infractor la crime oribile. Firma şi autorităţile au de câştigat un profit mai mare de pe urma unui angajat extrem de motivat spre profit, însă reversul acestei mentalităţi constă în aceste mari crime. Progresismul orb îşi are o latură absolut nimicitoare. O oligarhie politică şi economică cu interese majore se foloseşte de masa cetăţenilor ca de un paravan pentru a-şi atinge aceste interese. Educaţia sălbatică practicată în rândul copiilor este un teren fertil pentru viitorul angajat însă efectele secundare sunt mult mai nocive. Şi pentru ce un astfel de profit colosal scos pe spinarea mutilării psihice a cetăţenilor? Pentru întărirea armatelor şi pentru planuri utopice...

Rezolvarea sau măcar atenuarea conflictelor psihice interioare moştenite sau create artificial de educaţia sălbatică este un scop pe care asistenţa psihologică făcută în şcoală îl poate realiza. Este singurul mod pentru a stârpi iluziile educaţiei sălbatice formate de milenii în mintea omului de rând occidental şi care, după cum am văzut, îşi scot acum la iveală deformările şi comportamentele anticomunitare. Un om sigur pe el, lipsit de timiditatea feudală specifică va fi un om responsabil şi un om de încredere. Va fi un om care va avea de la sine sentimente comunitare constructive şi nu distructive. Acest om este foarte periculos pentru politicienii de astăzi şi pentru "forţele de ordine". Omul acesta nu poate fi manipulat, el nu răspunde la pârghiile diversioniste ale politicienilor şi nici nu are atitudine antisocială. Fireşte că ameninţă scaunele mafiote ale acestora. Fireşte că ei nu au nici un motiv să îşi taie creanga de sub picioare însă cetăţeanul responsabil poate face presiuni asupra politicienilor pentru schimbare.

E timpul pentru ca lumea să se liniştească. E timpul pentru ca o bună parte din uriaşele fonduri rupte de la bugetul de stat implicate în susţinerea armatelor şi serviciilor secrete să fie dirijate către o educaţie deschisă. E nevoie ca în loc de eroi disperaţi societatea să producă pedagogi umani. E nevoie ca viitoarele generaţii să fie cu adevărat învăţate şi nu pregătite pentru a deveni sclavi în abatoarele economice ale corporatismului contemporan. Chiar şi argumentul profitabilităţii economice susţine astfel de măsuri pentru cerinţele viitorului. Revoluţiile tehnologice care urmează vor necesita oameni cu mintea limpede şi ascuţită pentru a face faţă provocărilor ce vor apărea.

Chiar dacă doar SUA şi ţările dezvoltate din Europa şi alte câteva de pe glob pot reduce chiar de mâine puterea politicienilor totuşi în fiecare spaţiu în care există brumă de civilizaţie modernă se pot lua măsuri de reformă începând de la educaţia din şcoală. Aici se pot face presiuni. Redirijarea fondurilor către o educaţie deschisă şi umană este un pas care poate fi făcut oriunde. Restructurarea armatelor şi a serviciilor secrete, reducerea numărului acestor vampiri va salva suficienţi bani de la aruncarea lor pe apa sâmbetei.

Niciun comentariu: